De diëtist online

Persoonlijk en professioneel voedingsadvies, ook via e-mail

Kinderen

Voor ouders is de gezondheid van hun kinderen het allerbelangrijkste. Evenwichtige voeding en een goede gezondheid gaan hand in hand. Gezonde voeding bij kinderen is misschien zelfs nog belangrijker dan bij volwassenen. Het helpt hen immers niet alleen om welvaartsziekten te voorkomen, maar staat ook in voor een normale groei en ontwikkeling. Veel groenten en fruit eten is voor iedereen belangrijk. Voor de rest zijn er echter heel wat verschillen tussen voeding voor baby's, peuters, kleuters, kinderen op de lagere school, adolescenten, volwassenen en ouderen. Wist u bijvoorbeeld dat volle melk beter is dan halfvolle voor kinderen tot vier jaar?

Kinderen hebben echter een duidelijke voorkeur voor zoet. Hen groenten laten eten is dan vaak ook een hele karwei. Tijdens de zogenaamde peuterpuberteit beginnen kinderen te beseffen dat ze 'niet vast hangen aan hun ouders' en dat maken ze maar al te graag duidelijk door het woordje 'nee', dat vooral tijdens de maaltijden zeer vaak zal vallen.

Dat kinderen eens vervelend doen over eten of dat ze eens een maaltijd overslaan, kan geen kwaad. Vaak wordt hier echter verkeerd mee omgegaan. Als ouder maak je je zorgen omdat je kind niet eet en je zal hem of haar dan ook snel iets anders aanbieden. Deze reactie is begrijpelijk, maar in het kader van voedingsopvoeding gezien volledig fout. Deze en andere 'foute' reacties kunnen blijvende voedingsproblemen in de hand werken.

Een vraag over de voeding van uw kinderen? Willen weten of u wel goed omgaat met zijn of haar 'grillen' rond voeding? Of vermoedt u dat er al een echt voedingsprobleem is? Aangezien ik een bijkomend diploma in de kinderdiëtetiek heb, sta ik u graag bij. 


Naast mijn opleiding in de kinderdiëtetiek volgde ik in 2020 verschillende bijscholingen rond babyvoeding. Ook voor de allerkleinsten kan u dus bij mij terecht.