De diëtist online
Persoonlijk en professioneel voedingsadvies, ook via e-mail
De diëtist
Mijn naam is Carmen Van Malder. In 2011 ben ik met grote onderscheiding afgestudeerd als diëtiste aan de Plantijn Hogeschool. Nadien heb ik nog een diploma 'Adviseur Kindervoeding' en een diploma 'Adviseur sportvoeding' behaald. Verder was ik aanwezig op bijscholingen over voeding bij zowel kinderen als volwassenen in verschillende situaties.
Dat ik voor diëtist ging studeren was echter geen logische stap. In het middelbaar volgde ik namelijk Latijn-Grieks, waardoor een klassieke richting meer in de verwachtingslijn lag. Na 6 jaar met mijn hoofd in de boeken te hebben gezeten, kwam ik tot de conclusie dat dit niet was wat ik heel mijn leven wou doen. Ik wou werken met mensen! Dit in combinatie met het feit dat ik ervan overtuigd ben dat voeding een belangrijke preventieve maar ook curatieve rol in het ziekteproces speelt, zorgde ervoor dat ik de studie 'Voedings- en dieetkunde' aanvatte.
Organiserend instituut | Opleiding/navorming/bijscholing | Datum |
---|---|---|
Plantijn Hogeschool | Bachelor in de voedings- en dieetkunde | 2008 - 2011 |
Voedingscongres | 12e Voedings- en gezondheidscongres | 2009 |
Provinciaal Overleg ZorgTrajectpromotoren | Specifiek dieet voor patiënten met CNI | 2010 |
Vlaamse Beroepsvereniging Voor Diëtisten | Cardiovasculaire aandoeningen Preventief en Curatief | 2010 |
IPSIG | Interprofessionele Samenwerking in de Gezondheidszorg | 2011 |
Ondernemersschool | Voedingsadviseur Kindervoeding | 2012 |
Ondernemersschool | Voedingsadviseur Sportvoeding | 2012 |
Voeding & Visie | Voedingsadviezen bij lactose-intolerantie | 2013 |
Voeding & Visie | Preventie van overgewicht tijdens zwangerschap | 2013 |
Eetexpert | Behandeling van eetstoornissen | 2013 |
Sana - Vereniging voor gezondheid en welzijn | Maag-darm-levercongres 1: voedingsadviezen bij aandoeningen aan slokdarm, maag, lever, gal en dunne darm (coeliakie) | 2014 |
Sana - Vereniging voor gezondheid en welzijn | Maag-darm-levercongres 2: voedingsadviezen bij aandoeningen aan pancreas en dikke darm (ziekte van Chrohn, Colitis Ulcerosa, prikkelbare darmsyndroom) | 2014 |
LMN Regio Mortsel | Dieet bij Chronische Nierinsufficiëntie | 2014 |
Sana - Vereniging voor gezondheid en welzijn | Masterclass Voedselovergevoeligheden door Christine Tobback | 2014 |
Sana - Vereniging voor gezondheid en welzijn | Symposium Bloedanalyse en medicatie | 2015 |
Voeding & Visie | Cardiovasculair Risicomanagement | 2017 |
Voeding & Visie | Histamineintolerantie | 2018 |
AllergieDiëtisten | Het laag FODMAP-dieet ontrafeld | 2019 |
Kintu Kintu Medicourse Medicourse Medicourse Medicourse Medicourse Kintu Vlaamse Plantaardige Diëtisten Vlaams Instituut Gezond Leven Eetexpert Healthy Foodies My Food Coach Atlass Eetexpert Allergiediëtisten Diabetesliga Vlaamse beroepsvereniging van Diëtisten Kintu Eetexpert Eetexpert PitActief Vlaamse beroepsvereniging voor diëtisten Kintu Kintu | Oedeem & Voeding Veganisme bij kinderen van 0 tot 12 jaar Borstvoeding nutritioneel bekeken Masterclass 'Van melk naar vaste voeding" Flesvoeding Flesvoeding: Casuïstiek Masterclass Koemelkeiwitallergie Obesitasmythes Plantaardige voeding en sport Voedselbewerking: Ultrabewerkte voeding in een gezond en duurzaam voedingspatroon Opleiding Eetstoornissen voor diëtisten Opleiding Emotioneel eetgedrag en eetstoornissen Oorzaak, preventie en aanpak moeilijke etertjes ASS en eetproblematiek Begeleiden van herstel van eetstoornissen bij (top)sport "Mijn kind heeft buikpijn, wat nu?" Preventie van diabetes type 2 Een gezonde planeet, de rol van de diëtist De rol van de diëtist bij PCOS Kennisdag: Identiteit bij eetstoornissen Workshop terugvalpreventie bij eetstoornissen Voeding bij maag- en darmproblematiek Herfststudiedag 'Darmen en voeding' Copingstrategieën in de diëtistenpraktijk Menopauze | 2019 2020 2020 2020 2020 2020 2020 2020 2021 2021 2021 2020 - 2022 2021 2021 2021 2021 2021 2021 2021 2021 2021 2021 2021 2021 2022 |
Wie gezond is vanbinnen, straalt vanbuiten. En daarin speelt voeding een belangrijke rol. Daarnaast kan de verkeerde voeding je ziek maken. Wat goed is voor de één, is niet altijd goed voor de ander. Daarom is een professioneel en persoonlijk voedingsadvies zo belangrijk. In de media verschijnen steeds meer berichten over gezonde voeding. Deze zijn vaak echter niet juist of hebben een duidelijke nuancering nodig. Wel zijn ze erg toegankelijk en dus een belangrijke informatiebron voor heel wat mensen.
Voor deze mensen wil ik een alternatief aanbieden. Voedingsadvies op maat vanuit je luie zetel... kan het nog handiger in deze drukke maatschappij?