De diëtist online

Persoonlijk en professioneel voedingsadvies, ook via e-mail

Hoge cholesterol

Een te hoge cholesterol- of triglyceridenwaarde is een zeer belangrijke risicofactor voor het ontstaan van hart- en vaatziekten. Om dit te voorkomen/ te behandelen, is een gezonde voeding noodzakelijk.

Een heel belangrijke rol is weggelegd voor de vetten. Het soort vet dat je eet, bepaalt namelijk mee je cholesterolwaarden. Wanneer men u zegt dat u een te hoge cholesterol heeft, dan heeft men het over een te hoge LDL- of slechte cholesterol. Deze cholesterol is slecht omdat hij de vetten van de lever naar de aders voert, waar ze kunnen opstapelen en voor dichtslibbende aders zorgen. Er bestaat echter ook goede (HDL) cholesterol. Deze voert de vetten van de aders naar de lever, waar ze afgebroken kunnen worden. Het doel van de voedingstherapie is hier dus een hoge HDL- en een lage LDL-cholesterol verkrijgen.

Voor het verkrijgen van gezonde triglyceridenwaarden is het belangrijk dat u bovendien alcohol en snelle suikers vermijdt. 

Wat mag u verwachten als u kiest voor online advies? 

Allereerst zal ik uw huidige voedingsgewoonten bekijken en aan de hand daarvan uitleggen wat goede en slechte vetten zijn. U krijgt dus een uitgebreid verslag over wat cholesterol is en hoe het beïnvloed wordt door wat we eten. Het blijft echter niet bij theorie. U krijgt praktische tips om uw voedingsgewoonten zo veel mogelijk te kunnen behouden en toch uw slechte cholesterol te doen dalen, adviezen die u tijdens het boodschappen doen kunt gebruiken, recepten,...Tenslotte krijgt u een maand de tijd om me te mailen met bijkomende vragen.