De diëtist online

Persoonlijk en professioneel voedingsadvies, ook via e-mail

Online diëten vs face to face consultaties

Hoewel je in beide gevallen bij een diëtist terechtkomt, zijn er toch wel enkele verschillen. Het grootste voordeel van 'online diëten' is natuurlijk dat je tijd bespaart. Je hoeft je niet te verplaatsen, hoeft geen tijd te verspillen in de wachtzaal en je hebt contact met je diëtist op de momenten die voor jou het best uitkomen. Dit betekent echter niet dat 'online diëten' geen tijd vergt. Het aanpassen van gewoontes vraagt altijd tijd en moeite en dit geldt misschien nog wel het meest voor voedingsgewoontes. Ook de online diëter blijft hier niet van gespaard. De tijd die normaal echter gestoken wordt in het 'naar de diëtist gaan', kan nu echter geïnvesteerd worden in het aanleren van de nieuwe voedingsgewoonten waardoor er meer tijd over blijft voor de leuke dingen des levens.

Een ander voordeel is dat je voor één prijs een maand met me kan mailen. Tijdens de face to face consultaties ben je vaak zo onder de indruk dat je wel eens dingen vergeet te vragen. De meeste vragen komen ook niet wanneer je het voedingsadvies krijgt, maar wanneer je het begint uit te voeren. Normaal moet je dan wachten tot de volgende consultatie, waardoor je misschien een hele tijd onzeker bent. Bovendien is de kans groot dat je tegen de volgende consultatie je vraag al vergeten bent. Wanneer je echter voor deze site kiest, stuur je je vraag gewoon door op het moment dat je ze hebt en krijg je binnen de 24 uur antwoord.

Het niet rechtstreeks in de ogen kijken van de diëtist kan echter ook een nadeel zijn voor sommige mensen. Weten dat je binnen bepaalde tijd door iemand op de rooster gelegd gaat worden over hoe het diëten verloopt, kan aanzetten tot het ook echt volgen van het diëet. Bij anderen werkt het belerende vingertje dan weer demotiverend en is online diëten juist dé manier om iets aan hun voedingsgewoonten te doen.